Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο κύβος ερρίφθη

Ο κύβος ερρίφθη στη σύσκεψη που έγινε για το θέμα του προπονητή. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποφασίστηκε να μη συνεχίσει να είναι προπονητής της ΑΕΚ! Πώς είπατε; Άλλα διαβάσατε; Άλλα δήλωσε ο Γεωργιανός βγαίνοντας από τη σύσκεψη; Καλά έκανε! Εσείς θα διαβάζετε ό,τι σας λέει το ΑΕΚΟΡΑΜΑ για να είσαστε πάντα μέσα στα πράγματα.

Και τι θέλατε δηλαδή να σας πουν, ότι η ΑΕΚ την πάτησε και βασίστηκε σε έναν προπονητή που τον έδιωξε την τέταρτη μόλις αγωνιστική; Πως για άλλη μια φορά, τεχνικοί διευθυντάδες, αρχισκαουτεράδες, μεγαλοπαράγοντες και αφανείς ιδιοκτήτες πιάστηκαν κορόιδα και επένδυσαν στον τίποτα για να τους φέρει το πρωτάθλημα διπλωμένο σε πακέτο;

Πού πήγαν τότε οι επί χάρτου σχεδιασμοί για το χτύπημα της κόμπρας που θα αιφνιδίαζε τους αντιπάλους και η ΑΕΚ θα βρισκόταν από νωρίς μόνη πρώτη στη βαθμολογία και με διαφορά από τους διώκτες της; Πού θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο που ακούει στο όνομα Τιμούρ Κετσπάγια; Όλα πρέπει να γίνουν ομαλά χωρίς να εκτεθεί ο προπονητής αλλά ούτε εκείνοι που σχεδίασαν και την φετινή πατάτα.

Είναι και οι προηγούμενες σφαλιάρες βλέπετε που πέσανε σβουριχτές στον σβέρκο των… σχεδιαστών, πριν καν ακουστεί το όνομα του καραφλού αγοριού για τον πάγκο της ομάδας. Προηγήθηκε η φυγή με χίλια του Πογέτ και ακολούθησε το φτύσιμο του Μοντανιέ που έφυγε μπρος-πίσω όπως είχε έρθει.

Μετά έπεσε μπόλικη απόρριψη και στις μεταγραφές πριν καταλήξουμε σε Πατίτο, Λάζαρο και Αλμέιδα. Εκείνος ο Σα ειδικά μας έφτυνε κι εμείς επιμέναμε να του ζητάμε να μας αγαπήσει. Θα ερχόταν κι ο Σκόκο αλλά μόνο αν ήταν φτηνότερος. Ή μικρότερος. Ή πιο άσχετος. Ή αν είχε μάνατζερ τον Μιλοβάνοβιτς.

Το κακό είναι ότι εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο ο Ριβάλντο. Αλλιώς θα τον είχαμε ξαναφέρει μαζί με τον Ροναλντίνιο. Τώρα τέλος. Σκάμε. Τα κεφάλια μέσα. Ο Μαϊστόροβιτς πήρε την εντολή και ήταν ξεκάθαρη. Ψάξε για προπονητή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος κι αυτό βολεύει.

Το βράδυ μετά το παιχνίδι με τα τυριά στη Λάρισα η ΑΕΚ θα έχει καινούριο προπονητή. Μπορεί να μην ανακοινωθεί νυχτιάτικα και να το αφήσουν για την επόμενη μέρα. Θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα με την ομάδα του Κούγια. Με νίκη ή ισοπαλία πάμε σε ήρεμη μετάβαση. Με ήττα πάμε σε ραγδαίες εξελίξεις.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον τα πράγματα στα Σπάτα συνεχίσουν να παραμένουν ομαλά από Τετάρτη που θα ξαναμαζευτούν όλοι και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν σα να μη συνέβη τίποτα την Κυριακή το βράδυ.

Επίσης όλοι περιμένουν να πει μια κουβέντα και ο παίκτης του οποίου η απουσία στοίχησε στην ΑΕΚ για δεύτερη χρονιά έναν διασυρμό στο ίδιο γήπεδο. Ο Σιμόες μη ξεχνάμε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα. Πονούσε το πόδι του; Είχε πρόβλημα και πόσο σοβαρό; Είχε ζητήσει ο ίδιος από τον προπονητή του να προφυλαχτεί;

Διότι και ο Αλμέιδα είχε σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του στη Βέροια, από χτύπημα, λένε, που είχε αποκομίσει από το ματς με την Ξάνθη και ο Κετσπάγια δεν τον προφύλαξε αλλά τον έριξε στη φωτιά με αποτέλεσμα να τον χάσει για τα επόμενα δύο ματς που στοίχισαν στην ΑΕΚ -5 βαθμούς…